Myčka ovoce a zeleniny

  • Pohodlná víceúčelová myčka a odstředivka Vám usnadní práci v kuchyni. Zařízení pracuje na baterie a je proto vhodné i k použití na chatě či v místech bez elektrického proudu.
  • plastové provedení
  • Původní cena 2 890,- Kč s DPH
  • Mimořádná časově omezená akce 50%  do 23.12.2012
  • Cena pro Vás 1445,-Kč včetně DPH 
  • Popis výrobku

     

     

    1. Charakteristika

     

    - zdroj energetické jednotky: 1,2 V NiCd

    - základna na dobíjení energie (7) : sekundární nabíjecí proud 140 mA

                                                             nabíjecí baterie s elektrickým napětím 3,6 V

    - samostatný proces v průběhu asi 20 minut (s plně nabytou baterií) se vystřídá 6 kompletních                                                                                                  

       mycích cyklů (20s mytí + odstřeďování)

    - velikost přístroje: 27,5 x24cm

    - velikost základny na dobíjení energie: 9,6x9,5cm

    - kapacita vody: 4,5l

     

    2. Popis přístroje (obrázek A)

     

        1) energetická jednotka

        2) víko

        3) sítko

        4) nádoba

        5) páka na odčerpání vody

        6) páka na zamčení

        7) základna na dobíjení energie ( elektrická pata)

        8) elektrický spoj

        9) transformátor (energetický zdroj)

      10) startující knoflík

      11) světélko na baterii

     

    3. Popis řídících mechanismů

     

        10) startující knoflík – umývací pozice

                                          -  odstřeďovací pozice (odčerpávání vody)

        11) světélko na baterii - označující průběh nabíjení

     

     

     

     

    4. Nabíjení baterie (obrázek B)

     

    - než přístroj poprvé použijeme baterii musíme nabíjet aspoň  15 hodin

    - k nabíjení baterie potřebujeme dát energetickou jednotku (1) na základnu (7) na dobíjení

       energie, elektrický spoj dáme dohromady s cívkou na dně elektrické jednotky (8)

    - zasuňte transformátor (9) do zásuvky, světélko začne nabíjením svítit (11)

    - k udržení k optimální výkonnosti přístroje se doporučuje po každém použití přístroje dát

       energetickou jednotku (1) na dobytí

     

    5. Použití

     

    - vložte zeleninu na umytí do sítka (3) a následně do nádoby (4) - obrázek C

       poznámka: odpovídající množství zeleniny k umytí je uvedeno viz. tabulka

    - zavřete nádobu víkem (2) a umístěte energetickou jednotku na dané místo na víku (obr. D)

      opatrně (jemně) točte s energet. jednotkou (1), aby byla správně usazena

    - zkontrolujte, jestli je páka na odčerpání (5) zvednuta, zavřena (obr.E)

    - umístěte přístroj do dřezu a skrz jedním (dvou) otvorů (2A)

       na víku naplňte nádobu asi 4,5l vody (obr.F)

    - nechte téci pomalu z kohoutku vodu a otočte startujícím knoflíkem (10) na umývací pozici

      sítko se začne otáčet po směru a pak zase proti směru hod. ručiček asi po dobu 3,5 min.    

      (obr.G), po ukončení umývacího procesu se sám přístroj zastaví

    - přepněte knoflík na pozici STOP

       poznámka: v průběhu umývacího procesu přebývající voda bude odtékat otvorem na nádobě

       (obr.H)

    - zavřete vodovodní kohoutek a průběžně vyprazdňujte vodu z nádoby a to stlačením páky,

       která se automaticky zamkne pomocí páky na zamčení (6) - obrázek L

    - začněte s odstřeďováním/ odčerpáváním otočením knoflíku (10) na odstřeďovací pozici a 

       nechte knoflík v pozici asi 10 až 20 sekund (obr.M)

    - k dosáhnutí lepšího a výkonnějšího umytí zeleniny se doporučuje opakovat celý cyklus ještě  

      jednou

    - odblokováním páky na zamčení (6) ukončíme odstřeďovací cyklus (obr.N)

    - když skončíme s mytím, umístíme energetickou jednotku (1) na základnu na dobíjení

      energie (7)

     

     

    MNOŽSTVÍ ZELENINY A OVOCE NA MYTÍ JEDNOHO CYKLU

    ___________________________________________________________________________

    zelenina a ovoce                                                                              množství/kg

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    hlávkový salát, čínské zelí                                                                0,15

    kousky červené řepy                                                                        0,5

    mrkev, petržel                                                                                  0,5

    hrášek                                                                                               0,7

    fazole                                                                                               0,7

    okurka – nakladačka                                                                        0,7

    hroznové víno                                                                                  0,5

    angrešt                                                                                              0,7

    jahody, maliny, ostružiny                                                                 1

    borůvky, rybíz                                                                                  1

    ___________________________________________________________________________

     

    6. Praktické rady na použití

     

    K dosáhnutí optimální kvality mytí, doporučujeme:

    - nedávat nadměrné množství zeleniny do síta (3) viz. tabulka

    - zeleninu s většími listy dávejte raději v menším množství než je uvedeno v tabulce a nebo

       listy můžete rozlámat na menší kousky

    - netlačte/ nelisujte zeleninu do síta

    - chraňte si nabíjecí baterii (obr.C)

    - po opakovaném užívání přístroje se výkonnost baterie snižuje,

      k udržení stupně výkonnosti a životnosti baterie je vhodné udržovat:

                                                             - nabíjet baterii na plno

                                                             - když ukončíme nabíjení vraťte energet. jednotku (1)

                                                                zpět na místo na víku (2)- obr. D

                                                             - začínejte umývací cyklus několikrát (obr.G), dokud

                                                                nejsou baterie úplně prázdné. Nabijte plně baterie

                                                                (asi 15hod.) a potom použijte přístroj, jak je označeno

                                                                v návodu použití

     

    Poznámka: opakujte tuto proceduru alespoň 3 měsíce pro lepší životnost baterie

     

    Jestliže se výkonnost baterie sníží přes příliš, i přestože budete provádět uvedené pokyny, zažádejte autorizovaný servis o novou energet. jednotku.

     

    7. Čištění

     

    - před čištěním podstavec na dobíjení energie vždy odpojte ze zásuvky

       na čištění podstavce použijte vlhkou utěrku

    - nádoba (5) víko (2) bez energet. jednotky (1) a sítko můžou být umývány ve vodě čistícími

      prostředky, následně pečlivě vypláchnuty a utřeny do sucha před opětovném složení

      dohromady

    - před zapojením do zásuvky musí být základna na dobíjení energie úplně suchá

    - v myčce používat max. teplotu do 65°C

  • 8. Bezpečnostní opatření

     

    - přístroj, baterka a transformátor by měli být před použitím v dobrém stavu

    - nikdy nedávejte vodu na zařízení kolem místa na dobíjení podstavce energie (7) a kolem

       transformátoru (9)

       na druhou stranu energetické jednotky je nízkonapěťoví přístroj, proto není také nebezpečný

    - při prvním použití myčky a sušičky zeleniny je nutné nabít energetickou jednotku minimálně

      15 hodin předem, po použití dáme zpět na nabíječku

    - vyhněte se nabíjení energetické jednotky v teplotách nižších než 5°C a vyšších než 40°C

    - během nabíjení svítí kontrolka (11) obrázek B

    - energetická jednotka (1) obsáhne NiCd nabíjecích baterek s ohledem na životní prostředí se

       proto nefungujících starých baterek zbavujte

    

     

    

    


Luxusní set pro vinaře

  • dárková sada pro servisrování vína
  • Pro rozvinutí charakteristické chuti vína je nejdůležitější jeho servírovací teplota. Naše minichladnička na víno, doporučená světoznámým kuchařem Johanem Laforem, vám umožní servírovat víno vždy správné teploty.

  • Původní cena 5500,- Kč s DPH

  • Mimořádná časově omezená akce 50% do 23.12.2012

  • Cena pro Vás 2750,- Kč včetně DPH

     

     

    Technický popis

     

    Příkon/napětí:             45W/13,5 V

    Obal:                           Stříbrno-modrý plast – izolovaný

    Límec:                        Stříbrný plast – izolovaný

    Velikost:                     Výška 295 mm, průměr 182 mm

    Hmotnost:                  1375g (bez límce a šňůry)

    Vlastnosti:                  Libovolné nastavení teploty, stupnice 8 možných nastavení teplot v rozmezí od 3 do 24oC, barevné světelné kontrolky

    Příslušenství:               Límec

                                        Návod

     

    Bezpečnostní pokyny

     

    1-      Prosíme o pozorné prostudování návodu a jeho uložení na bezpečném místě.

    2-      Používejte minichladničku na rovném a stabilním povrchu.

    3-      Nedávejte do vody – nebezpečí zkratu.

    4-      Nenalévejte do minichladničky vodu ani jiné tekutiny.

    5-      Šňůra ani zástrčka nesmí přijít do styku s vodou.

    6-      Pravidelně šňůru a zástrčku kontrolujte – opotřebované mohu způsobit škody

    7-      Před čištěním minichladničky ji vypněte ze zásuvky

    8-      Užívejte přístroj pouze po správném zapojení do zásuvky

    9-      Otvory ventilace ve spodní části přístroje se nesmí zakrývat (musí zůstat volné)

    10-  Elektrické spotřebiče by neměly používat děti bez dozoru dospělé osoby

    11-  Ujistěte se, že přívodní šňůra  není zamotaná anebo nevisí přes okraj nábytku, kde by za ni mohly děti zatáhnout a stáhnout spotřebič.

    12-  Nikdy přístroj neopravujte, ale pošlete jej do našeho servisního střediska.

    13-  Přístroj je vyroben pro domácí použití. Výrobce neodpovídá za škody způsobené nesprávným užíváním ani neodbornou opravou.

     

     

    Použití minichladničky

     

    Minichladnička je zabezpečena proti náhodnému zapnutí. Dokud je knoflík pro nastavení teploty v poloze vypnuto (off/aus) není možno teplotu nastavit a tím zapnout spotřebič (obr.1).

     

    Zapojte spotřebič do zásuvky. Zapněte přístroj stlačením otočného knoflíku (obr. 2). Předchlaďte víno v ledničce. Vyberte na stupnici spotřebiče požadovanou teplotu. Poté se rozsvítí zelená kontrolka.

    Pokud je vybrána teplota mezi dvěma označeným stupni, zapnou se obě kontrolky (levá i pravá)

     

    Tabulka servírovacích teplot vína

    Druh vína

    Servírovací teplota

    Šampaňské, Prosecco

    5 - 8 oC

    Aromatická těžší červená vína (např. Bordó, Burgundské, Kabernet)

    16 - 18 oC

    Suchá červená vína (např.: Rýnské apod.)

    14 - 16 oC

    Červená stolní vína (Francouzská vína, Božolé apod.)

    10 - 14 oC

    Růžová vína

    6 - 8 oC

    Sladká bílá vína (Bílé burgundské, Ledové víno apod.)

    12 - 14 oC

    Aromatická těžší bílá vína (např. Moselské, Pozdní sběr apod.)

    10 - 12 oC

    Suchá bílá vína

    7 - 9 oC

    Suché Šery

    9 - 11 oC

    Madeira, Portské

    12 - 14 oC

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Vložte předem vychlazenou láhev do minichladničky. Pro lepší udržení nastavené teploty doporučujeme na hrdlo láhve nasadit límec.

     

    Pro vypnutí minichladničky otočte knoflík do pozice vypnuto (off/aus) – ozve se cvaknutí. Potom stiskem zacvakněte tlačítko a vypněte přívodní šňůru se zásuvky

     

     

    Údržba

     

    Otočte tlačítko do polohy vypnuto (off/aus) a stiskněte

    Před prováděním údržby vždy vytáhněte šňůru ze zásuvky.

    Nenamáčejte minichladničku do vody.

    Otřete vnější i vnitřní stranu spotřebiče vlhkým hadříkem a poté vytřete do sucha.

    Nikdy nepoužívejte k údržbě agresivní čistící prostředky ani houby se zdrsněným povrchem.

     

    Otvírák na víno
  •  Na bombičky CO2
  • jehlou propíchnete špunt a ventilkem vpustíte do lahve plyn, který ho vytlačí  ven.
  •  
  • Pípa na víno
  • Do rukojeti pípy s ventilkem vložíte bombičku s N 2 - dusíkem, přes specielní zátku pípy vpustíte do lahve plyn, pohár naplníte elegantně vínem bez jediného ukápnutí.

Kontakty

HARMONIE Rajhrad

Ostrůvek 388
664 61 Rajhrad u Brna
Česká republika
Telefon: 723 281 664
E-mail: info@harmonierajhrad.cz

ZOBRAZIT NA MAPĚ

rychlá objednávka